Cikkek

Lendülj formába szobabiciklivel!

futópad szerviz

Te is érezted már , hogy milyen elkeserítő, ha a nadrág elkezd szorítani? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy egészségesebb élemódott válassz magadnak! Változtasd meg étkezési szokásaidat és kezdj el rendszeresen biciklizni! Meglátod, sokkal hamarabb fogod elérni céljaidat, mint gondolnád!

Diéta... Jaj, ne!

Sokan itt hibáznak. Felejtsd el a szeszélyes diétákat és az éhezést! Lassan járj, tovább érsz! Egyszerre csak egy dolgot próbálj meg változtatni az étrendedben! Igyál csak egy üdítőitalt egy nap! Ne hagyj ki egy étkezést se! Ha mindig megeszel mindent a tányérodról, próbálj meg pár falatot otthagyni! Ha gyorsan és radikálisan változtatod meg az étrended, könnyen kudarcot vallhatsz. Meg fogsz döbbenni, hogy az apró lépéseknek mekkora jelentősége van!

Befolyásold a sikert jó bicikliválasztással!

Ez igazán kritikus döntés, mivel a szobabicikli választék nagyon széles. Őszintének kell lenned magadhoz, hogy eldönthesd, valójában milyen szobabiciklire lesz szükséged. Ha hamis álmokat állítasz fel magadnak, az újból csak kudarchoz fog vezetni. Gondolkodj előre és válaszd az igényeidnek megfelelő szobabiciklit! Így érheted el a kitűzött célod leghatékonyabban!

Gondolj vissza utolsó edzési periódusodra! Miért hagytad abba? Lesérültél? Meguntad? Túlhajtottad magad mindennap? Nem találtál alkalmas időpontot az edzéshez? Válaszolj őszintén ezekre a kérdésekre! Ha nem sikerül rájönnöd, hogy hol siklott ki a kivitelezésed, akkor ezúttal sem fogsz sikerrel járni!

Kerüld el vagy lépj túl a sérüléseken!

Ha egy sérülés miatt kell abbahagynod az edzést, hogy lépsz túl rajta? Ha fizikailag fitt vagy, akkor nagyobb esélyed van, hogy megelőzd a sérüléseket. Ha előfordult már veled, hogy edzés közben megsérültél, akkor az is megoldás lehet, ha háttámlás szobakerékpárra váltasz. Vásárolhatsz otthonra is magadnak, de nagyon sok fitneszcenterben is megtalálható. Nagy háttámlával rendelkezik, a megszokott szobabiciklikhez képest hátrébb és alacsonyabban (közelebb a földhöz) van a nyerge. Kedvező választás hát- és gerincfájdalmakkal küzdőknek is, mert helyesen tartja a gerincet. Nem terheli az ízületeket, és akkor sem kell abbahagynod az edzést, ha valamilyen sérülést szenvedtél. Tökéletes azoknak is, akik új edzésprogramba szeretnének kezdeni.

Kerekedj felül az unalmon!

Előfordult már, hogy egy rendszeres edzéssorozatot azért hagytál abba, mert meguntad? Ha egyszer előfordult, megtörténhet újból. Ha beszerzel egy szobabiciklit, felveheted a harcot az unalom ellen, ugyanis a szobabiciklik általában több edzésprogrammal rendelkeznek, így változatossá teheted a napokat. Változtathatod a nehézségi fokozatot is szintedhez mérten. Ha túl egyszerűnek találod a tekerést, akkor egyszerűen csak válts nehezebb fokozatra, ahelyett, hogy ugyanazon a szinten hosszabb ideig tekernél. Leggyakrabban ez a monoton kerekezés vezethet az unalomhoz. Váltogasd a programokat céljaid szerint! Ha ahhoz van épp kedved, akkor állíts be keményebb tekerést, hegyre fel szimulációt vagy akár a sprintelést rövid távon.

Előfordulhat az is, hogy egy idő után a különböző programok is megszokottá válnak. Ha olyan szobabiciklid van, amit lehet csatlakoztatni az otthoni televíziódhoz, akkor feldobhatod az edzéseket azzal is, kipróbálsz különböző szimulációkat. Állíts be egy egyszerű kerekezést a parkban vagy akár bonyolultabb hegymenetre is kapcsolhatsz!

Ha azzal szeretnéd változatosabbá tenni az edzést, hogy tekerés közben zenét hallgatsz, vagy tévézel, akkor fontos, hogy halk kerékpárt szerezz be. Ez azért is lehet hasznos, mert így a családtagjaid vagy szomszédaid is kíméheted a zajtól.

futópad szerviz

Ne akarj egyből rekordot dönteni!

Sokan túl ambiciózusan vágnak bele az edzésbe. Az jó, ha izgalmasnak találod a kerekezést, de maradj a realitás talaján! Ha legutóbbi alkalommal azért hagytad abba az edzést, mert túl sokat követeltél magadtól, ne kövesd el újból ezt a hibát! Ne erőltesd túl magad az első edzéseknél! Nagyon fontos a hosszútávú eredményeid eléréséhez, hogy lassú tempóval vágj bele az edzésbe. Ha először csak 5-10 perces tekeréssel kezded az edzéssorozatod, alacsony ellenállási szinten, akkor nagyobb valószínűsége van annak, hogy nem sérülsz meg, nem lesznek fájdalmaid és nem fogod úgy érezni, hogy nem tudtad teljesíteni a kitűzött célt.

Ne ess abba a hibába, hogy túl magas célokat akarsz elérni – például, ha ülő munkát végzel és egyből 45 perces edzést akarsz teljesíteni, akkor könnyen kudarcot vallhatsz. Ha nem sikerül elérned a kitűzött és elérhetetlen célt, nagyobb a valószínűsége, hogy gyorsabban abbahagyod az edzést, hogy megszabadulhass a kudarc nyomasztó érzésétől.

Az exercise bike az egyik legtökéletesebb megoldás lehet azoknak, akik tudják előre, hogy mit akarnak az edzés végére elérni. Elkezdhetet az edzést a legegyszerűbb alapprogrammal és a szobabicikli beállítja az edzésprogramod. Lehet a célod az, hogy 10 percig kerekezz, vagy elégess 50 kalóriát, vagy megtégy 5 kilométert, ha elérted a kitűzött célt, akkor érsz a program végéhez.

Harc az idővel!

Tudatosítsd magadban, hogy igenis van időd arra, hogy eddz a szobabicikliden! Mindegy, hogy milyen szoros az időrended, vannak olyanok, akik sokkal elfoglaltabbak Tőled, és mégis tudnak időt szakítani az edzésekre. Ez nem azért van, mert ők jobban Tőled, vagy nekik több, mint 24 órájuk lenne egy nap. A titkuk, hogy fontosnak tartják az edzést, így beépítették időrendjükbe. Neked is menni fog!

Életstílusod szerint válaszd ki az edzés időpontját!

Kutatások bebizonyították, hogy fizikai különbség van azok között, akik reggel vagy este aktívabbak. Mindannyian különbözőek vagyunk, így az is változik, hogy kinek mely napszakban van több ereje az edzéshez. Gondold át, hogy mikor érzed magad a legaktívabbnak. Óra nélkül ébredsz fel, és pár perc alatt éber vagy? Akkor tornázz reggel! Ha este van több energiád, akkor ezt az időszakot választ szobabiciklizésre! Lehet, hogy pont erre az edzésre lesz szükséged ahhoz, hogy éjjel úgy aludj, mint a bunda!

Meg tudod csinálni!

A fogyókúrát nem szabad büntetésként megélni! Elég ügyes vagy ahhoz, hogy rájöjj, hogy tudod lecsökkentni és átformálni étkezési szokásaid, és hogy légy aktívabb! Ha őszinte leszel magadhoz, ki tudod választani a céljaidnak megfelelő szobabiciklit. Várd a következő edzés időpontját, ne csak szükséges nyűgként tekints a napi tekerésre! Ne aszerint válassz szobabiciklit, hogy melyik égethet el több kalóriát! Úgy válassz szobabiciklit, hogy melyik okozhatja a legnagyobb örömöt számodra! Találd meg azt a napszakot, amikor a legaktívabb vagy, és ekkor tekerj! Váljon napi rutinnál életedben az edzés, mint a fogmosás vagy a fürdés! Nem a Tour de France-ra kell edzened, csak ugorj fel a szobabiciklidre, és eddz, amikor van időd! Meglátod, hogy a napi 10 perces edzés is meghozza majd a gyümölcsét!
futópad szerviz kiszállással, elliptikus tréner trainer szervíz olcsón, fitneszgép szerviz otthon, kondigép szerviz helyszínen, elliptikus tréner trainer szerviz kiszállássalfitneszgép javítás otthon, fitneszgép szervíz kiszállással, fitnessgép szerviz kiszállási díj, fitnessgép javítás helyszínen
sífutógép javítás kiszállással olcsón, fitnessgép szervíz kiszállás, szobakerékpár javítás helyszínen, futópad javítás otthonában, kondigép javítás otthon, futópad szervíz helyszínen olcsón, szobabicikli szerviz kiszállással, szobabicikli javítás otthon
szobabicikli szervíz olcsón gyorsan, szobakerékpár szerviz kiszállással, szobakerékpár szervíz otthon
elliptikus tréner trainer javítás, sífutógép szerviz kiszállás, kondigép szervíz kiszállással, sífutógép szervíz helyszínen

.....................


Ki olvas minket

Oldalainkat 1 vendég böngészi



Futószalag minden futópad típushoz


Copyright © 2010 Fitneszgep-szerviz.hu. futópad szerviz, kondigép szerviz, fitneszgép szerviz, fitnessgép szerviz, szobakerékpár szerviz, sífutógép szerviz, fitneszgép javítás, futópad javítás, kondigép javítá, futószalag gyártás futópadhoz, futószalag minden futópad típushoz, futószalag gyártás

Minden jog fenntartva! www.fitneszgep-szerviz.hu